Sorunda församling och Covid-19. Några reflektioner från kyrkoherde Anders

Kära församlingsbor och församlingsbesökare!

Vi befinner oss i en tid av oro och stor föränderlighet till följd av Covid-19. I Sorunda församling följer vi utvecklingen och anpassar verksamheten utifrån rådande rekommendationer.

Sorunda församling och kyrka har mött sina medmänniskor i glädje, sorg och orostider under kanske tusen år och det är vår målsättning att fortsätta gör detta även under denna tid av oro.

Därför har vi kyrkan öppen vardagar mellan klockan 12.00-15.00.

Vi fortsätter att fira Gudstjänster och vi gör uppehåll med att fira den heliga nattvarden. Vi gör det med inspiration av vår biskop Johan Dalman som säger att: ”Vi firar fortsatt gudstjänster och vi gör det i den form som fungerar utifrån Regeringens och Folkhälsomyndighetens regler och rekommendationer”.

I Sorunda kyrka kommer vi ha bänkrader avstängda för att underlätta för gudstjänstfirarna att hålla avstånd och vi ber er att respektera detta.

För dig som tillhör en riskgrupp eller känner dig orolig inför att besöka kyrkan finns alltid möjligheten att fira Gudstjänst i hemmet och då kan exempelvis agendan för Gudstjänstfirande i hemmet (hyperlänk) användas.

Allt gott!

Kyrkoherde Anders Hansén, Sorunda församling

Någon att prata med

Behöver du ha enskilt samtal eller själavård är du välkommen att kontakta någon av våra präster, kyrkoherde Anders Hansén på mobil 070-920 19 40 eller