Det här är en bok som troligen är tryckt i Nederländerna år 1479. Den kallas för Inkunabel som betyder vagga på latin. Den kallas för det därför att den är boktryckarens så att säga vagga- det vill säga att det var boktryckarkonstens början. Boken upptäcktes vid en inventering 2018 av Fanny Stenback. Boken har troligen funnits i församlingens ägo i 500år. Boken är skriven på latin och innehåller texter över kyrkoåret för att prästen skulle kunna ha den som inspiration till predikningar. Det verkar bara finnas två stycken av denna bok i Sverige av detta tryck. Vi passerar genom historien , men detta är historia.

Till dig som är Församlingsbo & Besökare

Bästa församlingsbo och besökare! Enligt de nya rekommendationerna, tar vi nu in högst 50 besökare i kyrkan. Vid sammankomster/förrättningar/konserter över 50 personer men max 100

Barnverksamheten med Babyrytmik

Hjärtligt välkomna till oss på Barnverksamheten vi träffas i Klockargården på måndagar och onsdagar. För tider se vår almanacka under Aktuellt fliken. Sorunda församling  med