Det här är en bok som troligen är tryckt i Nederländerna år 1479. Den kallas för Inkunabel som betyder vagga på latin. Den kallas för det därför att den är boktryckarens så att säga vagga- det vill säga att det var boktryckarkonstens början. Boken upptäcktes vid en inventering 2018 av Fanny Stenback. Boken har troligen funnits i församlingens ägo i 500år. Boken är skriven på latin och innehåller texter över kyrkoåret för att prästen skulle kunna ha den som inspiration till predikningar. Det verkar bara finnas två stycken av denna bok i Sverige av detta tryck. Vi passerar genom historien , men detta är historia.

Barnverksamheten startar nu upp igen. Hjärtligt välkomna till oss i Klockargården på måndagar och onsdagar. För tider se vår almanacka under Aktuellt fliken. Sorunda församling

GDPR information

Information om GDPR Som medlem i Svenska kyrkan är du en del av en församling. Församlingarna erbjuder bland annat dop, konfirmationer, vigslar och begravningar, och