Om Inkunabel boken

Det här är en bok som troligen är tryckt i Nederländerna år 1479. Den kallas för Inkunabel som betyder vagga på latin. Den kallas för det därför att den är boktryckarens så att säga vagga- det vill säga att det var boktryckarkonstens början. Boken upptäcktes vid en inventering 2018 av Fanny Stenback. Boken har troligen funnits i församlingens ägo i 500år. Boken är skriven på latin och innehåller texter över kyrkoåret för att prästen skulle kunna ha den som inspiration till predikningar. Det verkar bara finnas två stycken av denna bok i Sverige av detta tryck. Vi passerar genom historien , men detta är historia.

Om Inkunabel boken

NU kör vi barnverksamheten utomhus: Vi tar promenader tillsammans med avstånd, på måndagar & onsdagar mellan kl. 09.30 – 12.00. För mer info var vi