Lediga tjänster

Här kan du se församlingens lediga tjänster

VI VÄXER - ÄR DU VÅR NYA MEDARBETARE?

Klicka på rubrikerna för mer information.

Sorunda församling söker församlingspedagog 75%

Arbetsuppgifter: Sorunda församling vill utveckla och utöka församlingens barn- och ungdomsverksamhet. Därför söker vi nu dig som vill kliva in i församlingens arbete med barn och unga, i såväl gruppverksamhet som gudstjänster. Som pedagog i Sorunda församling bidrar du med kunskap och ett pedagogiskt synsätt i församlingens undervisning. Du verkar för att församlingens konfirmander och unga ledare ska ha en given plats och ta del i församlingens liv. Du knyter kontakter med skola och civilsamhälle för de ungas bästa.  

Du som söker: Du som söker är utbildad församlingspedagog inom Svenska kyrkan eller pedagog med motsvarande utbildning och som delar svenska kyrkans tro och lära. Vi ser att du är engagerad och vill vara med och utveckla församlingens barn- och ungdomsverksamhet. Däribland konfirmandarbetet och ledarutbildning. Du är tillsammans med de andra medarbetarna ett ansikte utåt för församlingen, och arbetar både självständigt och initiativrikt och samtidigt väl tillsammans med andra. 

Det är meriterande om du är musikalisk eller spelar något instrument.

Om församlingen: Sorunda församling är en landsbygdsförsamling, i Strängnäs Stift, 40 min söder om Stockholm. En traditionell och vacker bygd med närheten till storstaden. Flera aktörer verkar för ett levande samhälle. Av ca 6000 boende i församlingen är 3900 kyrkotillhörig. Mitt i församlingen finns den medeltida kyrkan där vi firar mässa varje söndagen och det är en populär dop- och vigselkyrka.  

Församlingen har öppen förskola, minimusikalgrupp, konfirmander, sopplunch, samtalsgrupp och pilgrimsvandringar för att nämna några av verksamheterna. 
Arbetslaget består idag av 9 tjänster med olika inriktningar. Vi behöver bli fler medarbetare och ideella för att ta tillvara det engagemang och den efterfrågan som kyrkan möter. Vi tror att kyrkan gör skillnad i människors liv, såväl i vardagen som i högtid och när livet är som svårast. Vi tror att samtalet om tro och Gud är viktigt i vår samtid, för såväl unga som vuxna. Du kan bli en viktig del i det arbetet! 

Ansökan

Tjänsten är 75% tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde i augusti 2023 eller efter överenskommelse.

Låter detta som en tjänst som intresserar dig? Välkommen med din ansökan. 
Sista ansökningsdag är den 29/5 2023.
Ansökan skickas till sorunda.forsamling@svenskakyrkan.se

Vid frågor eller mer information om tjänsten eller församlingen vänligen kontakta: 
Sofia Akampa, Präst 
Telefon: 073-398 51 96

Christina Bergendahl, Kyrkorådets ordförande
Telefon: 070-964 05 40

Sorunda församling söker förvaltningsassistent 50%

Arbetsuppgifter: Som förvaltningsassistent blir du, tillsammans med andra medarbetare, ett ansikte utåt och får möta och hjälpa våra församlingsmedlemmar. Arbetsuppgifterna innefattar församlingens kommunikation ut i samhället via hemsida och annonsering. Även uppgifter på pastorsexpeditionen ingår, som att hålla öppet, svara i telefon och ta emot bokningar av dop, vigslar och begravningar. Samt annan administration som att vara sekreterare vid församlingens olika sammanträden. 

Du som söker: Vi söker dig som har ett genuint intresse för de människor du möter eftersom tjänsten till stor del berör kommunikation inåt och utåt. Vi ser att du är strukturerad, tar initiativ och arbetar bra tillsammans med andra. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans tro och värderingar. 

Vi ser att du läst en gymnasial utbildning och gärna för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning, eller har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Kanske är det ditt första jobb efter studenten? Eller har du en tid funderar på att jobba i en organisation som gör skillnad för många människor och som präglas av andra värden? 

Erfarenhet av kommunikativt eller administrativt arbete inom Svenska kyrkan är meriterande. Så som Svenska kyrkans hemsida, KBOK etc.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Om församlingen:  Sorunda församling är en landsbygdsförsamling, i Strängnäs stift, 40 minuter söder om Stockholm. En traditionell och vacker bygd med närheten till storstaden. Av ca 6000 boende i församlingen är 3900 kyrkotillhöriga. Flera aktörer verkar för ett levande samhälle. Mitt i församlingen finns den medeltida kyrkan där vi firar mässa varje söndag och det är en populär dop- och vigselkyrka. 

Församlingen har också öppen förskola, minimusikalgrupp, konfirmander, sopplunch, samtalsgrupp och pilgrimsvandringar för att nämna några av verksamheterna. 

Arbetslaget består idag av 9 tjänster med olika inriktningar. Vi behöver bli fler medarbetare och ideella för att ta tillvara det engagemang och den efterfrågan som kyrkan möter. Vi tror att kyrkan kan göra skillnad i människors liv, i såväl vardag som till högtid och när livet är som svårast. Vi tror att samtalet om tro och Gud är viktigt i vår samtid. Du behövs hos oss! 

Ansökan

Tjänsten är 50% tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde i augusti 2023 eller efter överenskommelse.

Låter detta som en tjänst som intresserar dig? Välkommen med din ansökan. 
Sista ansökningsdag är den 29/5 2023.
Ansökan skickas till sorunda.forsamling@svenskakyrkan.se

Vid frågor eller för mer information om tjänsten eller församlingen vänligen kontakta:
Sofia Akampa, präst
Telefon: 073-398 51 96

Christina Bergendahl, kyrkorådets ordförande 
Telefon: 070-964 05 40 

Denna webbplats innehåller cookies