Här kan du se församlingens lediga tjänster

Klicka på rubrikerna för mer information.

I ett naturskönt, öppet landskap ligger Sorunda kyrka, ca 45 minuters bilväg från Stockholm. Kyrkan härstammar från 1100-talet. ca 4. 000 medlemmar, 9 medarbetare.

NU har DU chansen att bli kyrkoherde i en av Södermanlands vackraste kyrkor.

Vi söker dig som:

– har förmåga att skapa goda relationer med församlingsbor, medarbetare och förtroendevalda.
– kan inspirera och uppmuntra andra.
– vill utveckla verksamheten.
– med glädje och tydlighet förkunnar evangeliet.

Erfarenhet från kyrkoherdetjänst är önskvärd.

Tillträde enligt överenskommelse.

Körkort och bil är en förutsättning för tjänsten.

Möjlighet till bostad i prästgården finns.

Ansökan görs på blankett senast måndag 14 mars 2022 som finns att hämta här: Hämta som pdf. eller  Hämta som Word dokument.

För mera information: kontakta vik. kyrkoherde Christina Östman Rolandsson 070-7103650 eller kyrkorådets ordf. Christina Bergendahl 070-964 0540.

Tidigare kyrkoherdar berättar:

”När jag tänker tillbaka på mina drygt 50 år som präst känner jag en oerhörd tacksamhet och glädje att ha fått förmånen att tjänstgöra i olika församlingar. Den församling som ändå är min pärla bland möten och upplevelser är Sorunda. Nu när jag är pensionär kan ja helhjärtad gratulera Sorundas blivande kyrkoherde.”

”Två saker som jag fastnade för när jag sökte tjänsten var närheten till Stockholm och till vatten. Möjlighet till båtplats. Minns också upplevelsen första gången jag steg in i kyrkan och den atmosfär jag möttes av. Många möjligheter helt enkelt.”